Tres bones raons per vendre ara el teu pis

Medilloguem

22 set. 2023

A l’hora de vendre un immoble, és fonamental escollir el millor moment per fer-ho, ja que d’aquesta manera és més fàcil aconseguir millors condicions. En aquest sentit, hi ha tot un seguit de variables que influeixen a l'hora de prendre aquesta decisió, una de les més importants que es realitzen en curs de la vida. Aquestes variables són, entre d’altres, la situació del mercat immobiliari, la fiscalitat o la situació bancària i financera global. Et donem tres bones raons amb les quals t’expliquem perquè ara és el millor moment per vendre un habitatge de la teva propietat i els avantatges que comporta fer-ho.

 

1. La situació del mercat immobiliari

La situació de pandèmia que s'ha viscut els darrers anys ha estat el detonant perquè molta gent hagi decidit buscar un habitatge que s'ajusti millor a les seves expectatives, de manera que hi ha tot un mercat de compradors potencials que estan disposats a invertir en un habitatge que els interessi realment. Aquest augment de la demanda també està acompanyat d'una oferta relativament escassa tant d'immobles de segona mà com d'obra nova, cosa que provoca que els habitatges en venda siguin un bé preuat i, per tant, valuós. Actualment, en general, es triga menys a vendre immobles del que havia estat habitual i es venen per un preu més alt. En definitiva, estem en un bon moment del mercat immobiliari per obtenir unes condicions immillorables per la venda d’un habitatge de la teva propietat. 

 

2. La conjuntura econòmica

Les pujades dels tipus d'interès que ha aplicat el Banc Central Europeu i les que previsiblement es produiran en un futur provocaran possiblement una disminució de la capacitat adquisitiva dels compradors potencials i un enduriment de les condicions de finançament. Al fet que tantes famílies hagin comprat habitatge els darrers dos anys, arribant a assumir xifres rècord, se li sumen altres factors que probablement faran que la demanda baixi de mica en mica: la pujada de tipus, que implica un increment de les quotes de les hipoteques, i la inflació, que comporta un menor poder adquisitiu. 

A mesura que els tipus segueixin pujant i facin més car el crèdit, doncs, inversors i particulars tindran, en principi, més dificultats per fer front a la compra d'habitatge. De la mateixa manera, també està previst que el preu dels immobles s’estabilitzi o pateixi petits i lleus ajustos a la baixa, per pal·liar, precisament, aquest descens de la demanda. Per tant, ara que el preu està en màxims i la demanda encara té capacitat adquisitiva i opcions d’obtenir finançament, com més aviat venguis el teu immoble, millors condicions n’obtindràs.

 

3. La confiança en el teu agent immobiliari

La venda d’un immoble és una de les decisions de més gran importància econòmica que es poden fer al llarg de la vida i, sense els coneixements adequats, pot arribar a semblar una transacció fins i tot una mica intimidant. Per tant, és fonamental estar ben assessorat al llarg de tot el procés. L’agent immobiliari escollirà el millor moment i les millors condicions per a la venda, perquè té el millor coneixement sobre el mercat immobiliari. A més, l’agent immobiliari sempre vetllarà per defensar les necessitats i interessos del venedor, l’ajudarà a resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir i tindrà cura de complir amb tots els tràmits legals i administratius pertinents, amb rapidesa, seguretat i transparència. Aquí t’expliquem els principals avantatges de confiar en el teu agent immobiliari per a la compravenda d’un habitatge. 

 

A Medilloguem t’assessorem en totes les gestions relacionades amb la venda i gestió del teu immoble, perquè som experts en el sector i tenim un bon coneixement del mercat immobiliari i dels serveis complementaris a la compravenda d'una propietat. Des de Medilloguem oferim un tracte personalitzat i et proporcionem la tranquil·litat d'estar assessorat durant tot el procés.

 

Informació legal: Medilloguem és un servei immobiliari integral especialitzat en l’assessorament del lloguer i venda d’immobles, tant per a propietaris com per a llogaters. És prestat per MEDICONSULT COL.LEGIAL SL, NIF B 66165564, domicili social Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona, inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 44046, foli 139, full 445590, inscripció 1a; inscrita al Registre d’Agents Immobiliaris de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 10929.