Cinc avantatges de comprar o vendre el teu habitatge a través d'un agent immobiliari

Medilloguem

24 maig 2023

 

Una de les fites econòmiques més importants al llarg de la vida de qualsevol persona és la que va lligada a l’habitatge. Comprar o vendre un immoble és una decisió transcendental que és convenient no afrontar en solitari, no només per la importància dels imports que s’hi vinculen, sinó també per tots els tràmits legals i administratius associats, que impliquen temps i coneixements específics.  

Una agència immobiliària aporta a la compravenda d’un immoble, doncs, l’assessorament dels seus professionals, l’acompanyament durant tot el procés i la resolució de qualsevol dubte que pugui anar sorgint. Quins són els cinc principals avantatges de comprar o vendre el teu habitatge a través d’un agent immobiliari?

 

1.    Especialistes en el negoci

El coneixement del mercat i la base de clients que tenen les agències immobiliàries faciliten la rapidesa i l’efectivitat en processos com la difusió de l’anunci o l’elecció del preu que, al estar subjecte a variables com ara el nivell de demanda, només els especialistes en el món immobiliari poden valorar adequadament i de manera realista.

 

2.    Experiència en el sector

Les agències immobiliàries es mouen en un entorn complex i multifactorial. En aquest sentit, l’experiència en el sector fa que coneguin les oportunitats d’una manera més detallada que un particular, sàpiguen fins a quin punt negociar i posin en valor l’immoble i en destaquin els punts forts. L’objectiu de l’agent immobiliari és aconseguir un preu de venda per l’immoble que sigui atractiu per al comprador, però al mateix temps avantatjós per al venedor i per a la pròpia agència.

 

3.    Personalització

Una de les tasques més importants dels agents immobiliaris quan es ven un pis és escollir el comprador més adequat, ja que li exigiran garanties per comprovar que es tracta d’una persona realment interessada a l’immoble i amb la  capacitat econòmica requerida. D’altra banda, a l’hora de comprar un habitatge, una agència immobiliària farà una selecció prèvia i personalitzada dels immobles que tinguin les característiques més interessants d’acord amb els criteris concrets del comprador.

 

4.    Estalvi de temps

En el cas de voler fer una compra o venda ràpida, res millor que contactar els serveis d’una agència immobiliària. L’expertesa en resoldre situacions de forma efectiva i satisfactòria es posarà de manifest en tràmits com la realització d’un reportatge fotogràfic atractiu, la selecció de trucades, la concertació de visites, la negociació del preu o la gestió de la burocràcia. La feina d’un agent immobiliari és comprar o vendre un immoble: els seus professionals li dediquen tot el temps i esforç a fer-ho, a diferència dels particulars, que han de buscar-hi les hores lliures.

 

5.    Resolució de burocràcia

Quan es realitza la compravenda d’un habitatge, són necessaris diferents documents i tràmits. És bo penjar un anunci a un portal immobiliari d’internet? Com es formalitzen la reserva i el contracte d’arres? Qui ha d’aportar la Inspecció Tècnica d’Edificis? I el Certificat d’Eficiència Energètica? Com es redacta el contracte? Com es resol un préstec hipotecari previ? Qui és l’encarregat de donar d’alta o baixa els subministraments? Quan es fixa la cita amb el notari? Un agent immobiliari sap perfectament quins passos s’han de fer i en quin ordre i aporta seguretat i transparència a totes aquestes gestions. 

 

A Medilloguem t’assessorem en totes les gestions relacionades amb la cerca i gestió del teu immoble de venda o lloguer, perquè som experts en el sector i tenim un bon coneixement del mercat immobiliari i dels serveis complementaris al lloguer d'una propietat. Des de Medilloguem oferim un tracte personalitzat i et proporcionem la tranquil·litat d'estar assessorat durant tot el procés.

 

 

Informació legal: Medilloguem és un servei immobiliari integral especialitzat en l’assessorament del lloguer i venda d’immobles, tant per a propietaris com per a llogaters. És prestat per MEDICONSULT COL.LEGIAL SL, NIF B 66165564, domicili social Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona, inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 44046, foli 139, full 445590, inscripció 1a; inscrita al Registre d’Agents Immobiliaris de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 10929.