Build to rent: una nova manera d’invertir

Medilloguem

24 abr. 2024

En temps recents, en el mercat immobiliari està guanyant notorietat una nova tendència, anomenada build to rent, que consisteix a construir propietats específicament dissenyades per al lloguer, en lloc de destinar-les a la venda per a propietaris individuals. T’expliquem què és el build to rent, com funciona i per què és una bona manera d’invertir els teus estalvis. 

 

Què és el build to rent 

 

El concepte de build to rent ja és conegut en països com el Regne Unit o els Estats Units i implica la construcció d'edificis d'habitatges pensats específicament per al lloguer. Arrel de la crisi de la COVID-19, tant els inversors nacionals com els internacionals han començat a apostar per aquesta fórmula segons la qual en lloc de vendre les promocions d'obra nova a clients particulars, es destinen al mercat del lloguer, que és un sector del mercat immobiliari que des de fa anys està mostrant un gran creixement. S'espera que aquesta tendència a l’alça del mercat de l’habitatge de lloguer continuï, ja que existeix una gran escassetat d'habitatges en règim de lloguer i els preus d'aquestes propietats són alts. 

 

Característiques dels habitatges build to rent 

 

  • Els acabats son d'alta qualitat, fàcils de mantenir, reemplaçables i duradors.
  • En general, són pisos petits, ben dissenyats i amb àrees comunes i serveis.
  • La gestió dels lloguers i el manteniment es realitza de manera professional, com si es tractés d’un negoci.

 

Avantatges del build to rent

 

  • Ofereixen ingressos recurrents als inversos a llarg termini sense que aquests se n’hagin d’ocupar directament i són una alternativa moderna i atractiva en el mercat immobiliari, especialment en un context on el lloguer és cada vegada més rellevant.
  • Inversió a llarg termini. Els inversors esperen ingressos recurrents al llarg del temps. La inversió realitzada haurà d’augmentar de forma significativa en comparació amb altres productes financers en un termini aproximat de deu anys i en alguns casos hi ha l’opció de recuperació de la inversió abans del termini establert, si així es decideix. 
  • Comoditat de la inversió, perquè l’inversor no gestiona l’operativa de l’immoble ni requereix que tingui coneixements del mercat immobiliari. Se n’obté la rendibilitat de forma passiva.
  • L’administració també és realitzada per un professional i, per tant, la propietat es manté en bon estat i sempre atractiva per als inquilins, sense que l’inversor s’hagi d’involucrar directament en els petits afers i tasques del dia a dia.
  • Els habitatges estan dissenyats per a diferents perfils d'inquilins, des de joves professionals fins a famílies amb nens.

 

Abans d'invertir en qualsevol promoció build to rent és fonamental realitzar una recerca exhaustiva. S’ha d'avaluar la reputació de l'empresa, el seu historial d'acompliment, les tendències del mercat immobiliari local i altres factors rellevants per tal de prendre una decisió informada. A més, és important consultar amb un assessor de confiança abans de prendre qualsevol decisió d'inversió.

 

A Medilloguem coneixem bé el mercat de les inversions build to rent. Si estàs interessat en aquest tipus de promocions, des de Medilloguem et podem assessorar. A Medilloguem també t’ajudem en totes les gestions i dubtes relacionats amb la venda o lloguer del teu habitatge. En el cas que vulguis vendre, comprar o llogar, t’orientem i t’acompanyem en la cerca i gestió del teu immoble, perquè som experts en el sector i tenim un bon coneixement del mercat immobiliari i dels serveis complementaris en la compravenda i lloguer d’una propietat. Des de Medilloguem oferim un tracte personalitzat i et proporcionem la tranquil·litat d’estar assessorat durant tot el procés. 

 

Informació legal: Medilloguem és un servei immobiliari integral especialitzat en l’assessorament del lloguer i venda d’immobles, tant per a propietaris com per a llogaters. És prestat per MEDICONSULT COL.LEGIAL SL, NIF B 66165564, domicili social Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona, inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 44046, foli 139, full 445590, inscripció 1a; inscrita al Registre d’Agents Immobiliaris de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 10929.