Cinc recomanacions que cal tenir en compte a l'hora de vendre un habitatge

Medilloguem

25 oct. 2023

En el moment que decideixes posar a la venda un immoble de la teva propietat, aprofitant la bona situació del mercat immobiliari i fent servir per a la teva conveniència la conjuntura econòmica present i futura, hi ha una sèrie de circumstàncies que et poden ser molt útils per tal de fer que aquesta venda sigui fàcil, ràpida i sense ensurts ni entrebancs. A continuació t’expliquem cinc recomanacions que cal tenir molt en compte a l’hora de vendre el teu habitatge.

 

1. Preparació i manteniment de l’immoble

L’estat de l’habitatge és clau per oferir un immoble que sigui atractiu a ulls del comprador. Per tant, és molt aconsellable que ofereixis un pis que estigui al més habilitat possible per a una vida quotidiana fàcil i còmoda, sense que el comprador hagi de pensar a fer canvis o reformes quan l’adquireixi. Una petita inversió en alguna obra de renovació a la cuina o al bany, reparar goteres o fuites d’aigua a aixetes o radiadors o simplement o una nova mà de pintura crearan la impressió d’un habitatge “llest per entrar-hi a viure” i, per tant, molt més desitjable i competitiu. 

 

2. Decoració, il·luminació i neteja

Tant en imatges fotogràfiques com en una visita presencial, la impressió visual que ofereix un pis és una qüestió definitiva a l’hora de fer-lo atractiu per a la seva venda. Hi ha aspectes que et poden ajudar a crear un ambient acollidor o fins i tot una aparença més gran del teu habitatge: tenir colors clars i neutres a parets i sostre, moure o eliminar mobiliari per crear espais diàfans, disposar d’una bona il·luminació, treure de la vista elements massa personals (fotos, quadres o records), afegir alguna planta decorativa, etc. Per suposat, mantenir la neteja i l’ordre és essencial per crear una òptima impressió.   

 

3. Expectatives realistes

La venda d’un immoble és una decisió econòmica de gran pes, però és important que no quedi truncada per unes expectatives massa altes, massa baixes o poc realistes. Cal que intentis ser objectiu no només amb el valor intrínsec de l’habitatge i les seves característiques, sinó amb altres aspectes que també són rellevants, com la zona en la qual s’hi troba, els serveis propers, les comunicacions, possibles afectacions urbanístiques o l’estat de conservació de l’edifici. També hi tindrà molt a veure la situació del mercat immobiliari en aquell moment concret i en aquella ubicació determinada. 

Des de Medilloguem oferim una taxació presencial o online gratuïta, realitzada per un professional amb suficient experiència per determinar quin és el preu de sortida de venda de l'immoble i el seu possible preu final de tancament.

 

4. Documentació i requisits legals en regla

És essencial que el comprador d’un habitatge no es trobi sorpreses d’última hora en el moment de complimentar els tràmits legals que el puguin fer tirar enrere en el procés d’adquisició de l’immoble. Per tant, a l’hora de vendre un habitatge cal que tinguis sense caducar, en bon estat i en regla documents com el DNI o el passaport, les escriptures de l’immoble, el Certificat d’Eficiència Energètica i el certificat de la Inspecció Tècnica d’Edificis o l’últim pagament de l’Impost sobre Béns Immobles o dels subministraments, entre d’altres. 

 

5. Confiar en un agent immobiliari

Molts dels problemes que et poden anar sorgint abans, durant i després del procés de venda d’un habitatge de la teva propietat es poden resoldre amb l’ajuda i assessorament d’un agent immobiliari. Amb la seva experiència professional i el seu ampli coneixement del mercat, l’agent immobiliari resoldrà els teus dubtes, facilitarà els tràmits legals i administratius, escollirà el millor moment i les millors condicions per a la venda i vetllarà pels teus interessos. Un agent immobiliari aporta confiança, seguretat i expertesa. 

 

A Medilloguem t’assessorem sobre les millors condicions de venda i en totes les gestions relacionades amb la venda i gestió del teu immoble, perquè som experts en el sector i tenim un bon coneixement del mercat immobiliari i dels serveis complementaris a la compravenda d'una propietat. Des de Medilloguem oferim un tracte personalitzat i et proporcionem la tranquil·litat d’una gestió eficient i d'estar assessorat durant tot el procés.

 

Informació legal: Medilloguem és un servei immobiliari integral especialitzat en l’assessorament del lloguer i venda d’immobles, tant per a propietaris com per a llogaters. És prestat per MEDICONSULT COL.LEGIAL SL, NIF B 66165564, domicili social Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona, inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 44046, foli 139, full 445590, inscripció 1a; inscrita al Registre d’Agents Immobiliaris de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 10929.