Com augmentar el valor del teu habitatge sense fer grans despeses

Medilloguem

28 març 2023

Un habitatge en propietat és un espai destinat a esdevenir una llar, ja sigui manera permanent o bé estacional. Però, d’altra banda, un habitatge també té un valor econòmic, ja que es tracta d’un immoble que es pot tractar com a una inversió. Així doncs, en cas que vulguis vendre o llogar d’aquest immoble és important maximitzar-ne el benefici. A continuació t’oferim cinc senzill consells per augmentar el valor de taxació del teu habitatge sense fer grans despeses.

1. Donar una mà de pintura

Una nova capa de pintura a les diverses estances del teu habitatge pot eliminar tant la pols com les petjades, taques o marques de mobles i quadres acumulades amb el pas del temps. A més, un pis tot just pintat dona la sensació de ser un immoble més nou. En el moment d’escollir un color, recorda que els tons clars i neutres aporten lluminositat, un aspecte clau a l’hora d’avaluar un habitatge. És important també eliminar tot rastre d’humitats i goteres, que són antihigièniques, antiestètiques i devaluen el valor del teu immoble. 

2. Crear espais diàfans

Un habitatge gran, net i versàtil és molt més atractiu a ulls aliens. Hi ha diverses solucions senzilles i econòmiques que pots adoptar per tal de donar amplitud a l’habitatge, optimitzar-ne l’espai útil i crear-hi un ambient acollidor i lluminós: canviar la distribució dels mobles o llençar-los si són vells o innecessaris, eliminar obstacles del pas natural, treure de la vista objectes decoratius o massa personals o fins i tot tirar envans a terra per crear espais que siguin més diàfans i ofereixin més possibilitats per al nouvingut.

3. Portar a terme petites renovacions 

Una actualització a fons d’espais sensibles com la cuina i el bany seria una renovació ideal, però pot ser cara. En tot cas, fer-hi un rentat de cara és fonamental, ja que amb una inversió econòmica molt petita es poden aconseguir millores estètiques molt importants que tindran un retorn multiplicat. Petites reformes com modernitzar els llums, miralls o electrodomèstics, renovar els tiradors dels mobles o els mànecs de les portes, canviar les aixetes o col·locar una mampara en comptes de cortina de dutxa faran que l’immoble llueixi millor. 

4. Cuidar els exteriors 

Qui té un balcó, terrassa o jardí té un tresor, molt especialment després de la pandèmia, ja que han esdevingut espais particularment valorats. Si el teu habitatge compta amb espais a l'aire lliure, és important que els sotmetis a un mínim manteniment de manera que apareguin nets, cuidats i ordenats i causin el millor efecte. No els menystinguis ni els facis servir com a traster. De la mateixa manera, considera la idea de col·locar unes quantes plantes i flors que donin vida i color al teu pati, terrassa o balcó. 

5. Contractar una immobiliària especialitzada

A l’hora de voler sotmetre el propi habitatge a una mirada crítica que es fixi en els detalls positius i negatius de cara a una possible venda o lloguer, sovint el propietari no sap ser objectiu. Una opció pot ser avisar a un amic per tal que hi doni una ullada, però la millor idea és confiar en una immobiliària especialitzada, que hi aporti el seu punt de vista expert i professional. Els consells d’una immobiliària et faran treure el màxim profit les fortaleses de l’immoble i t’orientaran per mirar de solucionar els punts febles que s’hi puguin trobar. 

 

Si vols llogar o vendre el teu immoble a Medilloguem t’assessorarem sobre aquest tema i en totes les gestions relacionades amb el teu immoble, perquè som experts en el sector i tenim un bon coneixement del mercat immobiliari i dels serveis complementaris al lloguer d'una propietat. Des de Medilloguem oferim un tracte personalitzat i et proporcionem la tranquil·litat d'estar assessorat durant tot el procés. 

 

Informació legal: Medilloguem és un servei immobiliari integral especialitzat en l’assessorament del lloguer i venda d’immobles, tant per a propietaris com per a llogaters. És prestat per MEDICONSULT COL.LEGIAL SL, NIF B 66165564, domicili social Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona, inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 44046, foli 139, full 445590, inscripció 1a; inscrita al Registre d’Agents Immobiliaris de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 10929.