Les cinc claus que més valora un inquilí quan està buscant habitatge de lloguer

Medilloguem

25 abr. 2022

Els canvis socials experimentats al nostre país els darrers anys han fet augmentar la demanda d’habitatge de lloguer. Aquest mercat immobiliari està actualment vivint un moment efervescent, molt especialment arrel de la pandèmia, ja que molts llogaters han decidit canviar d’immoble per millorar les seves condicions. Així doncs, en què es fixen els futurs inquilins d’un habitatge quan estan en plena cerca d’un pis? Què valoren més? Quines són les seves prioritats? Aquestes són les cinc claus que més valora un inquilí quan està buscant un habitatge de lloguer. 

 

1. Llum i sortida a l’exterior

Aquesta ha estat una de les principals demandes sorgides arrel del confinament durant l’estat d’alarma de l’any 2020: les persones que busquen un pis de lloguer volen que els habitatges tinguin abundant llum natural i, en cas que sigui possible, també una sortida a l’exterior en forma de balcó, pati o terrassa. En conseqüència, els immobles alts, orientats al sud o al est, amb claredat i sense dormitoris o menjadors interiors tenen moltes més possibilitats de ser llogats. De la mateixa manera, els inquilins estan molt més receptius a llogar un habitatge que tingui una zona exterior on poder prendre l’aire, celebrar un àpat o fins i tot muntar-hi un petit jardí. 

 

2. Estat de l’immoble 

Els immobles més atractius quan es busca un habitatge de lloguer són aquells que hagin actualitzat cuina i lavabo, que disposin de finestres, portes i paviments en bon estat i que, en cas d’estar equipats, tinguin mobles que propiciïn el benestar i la comoditat dels seus inquilins. La qualitat de vida que proporciona un habitatge reformat i cuidat, especialment si té una certa antiguitat, farà inclinar la balança a l’hora d’escollir un pis de lloguer si l’altra opció inclou la incomoditat per uns equipaments antiquats, la por d’haver d’afrontar una reforma o la possibilitat de malmetre alguna instal·lació. 

 

3. Dimensions i distribució

Cada llogater té les seves necessitats, ja que sovint no es tracta només d’una qüestió de metres quadrats, però sempre li serà més fàcil descartar aquells immobles que disposen de molt poca superfície útil o que tenen distribucions estranyes, passadissos interminables, formes irregulars o elements fora de lloc. El nombre d’habitacions s’adapta a les preferències de cada llogater i al nombre de membres de cada unitat familiar, però els habitatges guanyen molts punts si la transició entre espais és lògica, les estances són àmplies o hi figuren elements com un vestidor o un lavabo addicional. 

 

4. Ubicació i serveis

La persona que busca un habitatge de lloguer no cerca un immoble de manera aïllada, sinó que contempla la zona en el seu conjunt. Un barri atractiu, una zona que respongui a les seves expectatives o una ubicació convenient tenen sovint el mateix pes en la decisió final que les característiques de l’immoble en si. Circumstàncies com la distància a la feina, la proximitat d’escoles, centres esportius o espais naturals, la connexió amb el transport públic o amb grans vies de comunicació, la presència propera de restaurants, bars i discoteques o la incorporació d’equipaments comunitaris com aparcament, traster o piscina poden representar avantatges o inconvenients per a diversos perfils de llogater.  

 

5. Preu

El preu no és l’única qüestió a tenir en compte quan es busca un habitatge de lloguer, però probablement n’és la més important. Actualment, ens trobem amb un mercat immobiliari amb una alta expectació pel que fa a l’evolució dels preus i, en segons quines àrees, un desequilibri entre l’oferta i la demanda. Per tant, el factor econòmic és essencial. La prioritat de l’inquilí és trobar un pis amb un preu adequat i ajustat a les seves característiques socioeconòmiques, mentre que el propietari vol assegurar el valor i el rendiment de la seva inversió. És tasca de tots dos trobar un acord i un punt d’equilibri. 

 

A Medilloguem t’assessorem en la cerca i gestió del teu immoble de lloguer, perquè som experts en el sector i tenim un bon coneixement del mercat immobiliari i dels serveis complementaris al lloguer d'una propietat. Des de Medilloguem oferim un tracte personalitzat i et proporcionem la tranquil·litat d'estar assessorat durant tot el procés.

Legal: Medilloguem és un servei immobiliari integral especialitzat en l’assessorament del lloguer i venda d’immobles, tant per a propietaris com per a llogaters. És prestat per MEDICONSULT COL.LEGIAL SL, NIF B 66165564, domicili social Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona, inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 44046, foli 139, full 445590, inscripció 1a; inscrita al Registre d’Agents Immobiliaris de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 10929.