Què cal fer com a inquilí abans de llogar un habitatge?

Medilloguem

17 juny 2021

Viure de lloguer és una de les opcions d’habitatge que més creixement està tenint els darrers anys. Els seus avantatges són diversos: major flexibilitat per a perfils amb alta mobilitat geogràfica, una menor inversió econòmica inicial i, en general, menys lligams i més llibertat de moviments. 

Però què has de tenir en compte quan estàs buscant un pis de lloguer per viure-hi? En què t’has de fixar? Quines passes has de seguir? Et donem uns consells sobre què cal fer com a inquilí abans de llogar un pis.

1. Delimita la zona i el preu

El primer pas per llogar un pis és triar la zona on vols viure. No es tracta d’escollir un barri en concret i descartar-ne la resta, però de ben segur tens un veïnat de preferència o que s’ajusta millor a les teves necessitats. Has de tenir en compte el caràcter del barri, quins serveis ofereix, de quins mitjans de transport disposa, quina distància tindràs fins a la feina... Igualment important és tenir un pressupost aproximat o una quantitat límit del lloguer que estàs disposat a pagar. 

2. Comprova l’estat de l’immoble

Quan comencis a fer visites a immobles, hi ha moltes coses a les quals hauràs de parar atenció. És important fixar-se en la distribució del pis, la seva orientació lumínica, l’estat de portes i finestres, panys, pintura de les parets i instal·lacions, la qualitat del mobiliari i els electrodomèstics i els possibles sorolls o molèsties que hi pugui haver a la nit. Dos trucs que optimitzaran la teva cerca? Grava en vídeo les visites, per tenir l’oportunitat de revisar el pis totes les vegades que vulguis, i ves-hi acompanyat, perquè quatre ulls sempre veuen més que dos.

3. Signa un contracte just

Un cop has trobat el pis on vols viure, has de signar el contracte de lloguer. Les condicions del contracte inclouen molt més que el preu: la durada del contracte, la quantia del dipòsit o fiança, qui ha d’assumir les diverses despeses (comunitat, assegurança, avaries, etc.), les condicions d’incompliment, i d’altres. És important llegir-ho bé i, si trobes alguna clàusula amb la qual no estàs conforme, hauràs de negociar-la o, al menys, fer constar la teva discrepància per escrit. 

4. Confia en els professionals del sector

La funció d’un agent immobiliari és acompanyar-te durant el procés de cerca del teu habitatge de lloguer i resoldre els dubtes que et puguin sorgir. Si decideixes comptar amb l’assessorament de professionals, t’asseguraràs que portaran a terme de manera experta i competent aspectes complexes com la negociació del contracte o l’acompliment amb totes les garanties dels tràmits legals i administratius que el procés demandi. 

Tant si estàs buscant habitatge de lloguer com si vols llogar el teu pis, a Medilloguem t’assessorem en la gestió del lloguer del teu immoble. Som experts en el sector i tenim un bon coneixement del mercat immobiliari i dels serveis complementaris al lloguer d'una propietat. Des de Medilloguem oferim un tracte personalitzat i et proporcionem la tranquil·litat d'estar assessorat durant tot el procés.

 

Legal: Medilloguem és un servei immobiliari integral especialitzat en l’assessorament del lloguer i venda d’immobles, tant per a propietaris com per a llogaters. És prestat per MEDICONSULT COL.LEGIAL SL, NIF B 66165564, domicili social Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona, inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 44046, foli 139, full 445590, inscripció 1a; inscrita al Registre d’Agents Immobiliaris de la Generalitat de Catalunya.

Contacte: Passeig de la Bonanova, 47 - Planta 5; 08017 Barcelona; 93 567 88 19 – medilloguem@med.es