Què cal fer com a propietari abans de posar un pis en lloguer?

Medilloguem

21 maig 2021

Si ets propietari d’un habitatge que no fas servir com a residència, posar-lo en lloguer és una de les opcions més encertades per treure-li rendiment econòmic. Ara bé, és normal tenir dubtes abans de donar aquest pas. 

Per on es comença? Quina és la manera més segura de fer-ho? Què cal tenir en compte? Aquí t’expliquem què cal fer com a propietari abans de posar en lloguer el teu immoble.

 

1. Subministraments d’alta i en ordre

Quan un propietari lloga el seu immoble, els subministraments (aigua, llum i gas) han d’estar donats d’alta i al corrent de pagament. Per evitar problemes, és aconsellable que, quan l’inquilí entri al pis, es faci el canvi de domiciliació o bé el canvi de titularitat dels contractes. 

2. Certificat energètic i cèdula d’habitabilitat

És obligatori disposar del certificat energètic, que té una validesa de 10 anys i informa del nivell d’eficiència energètica de l’immoble. També és obligatori que el pis tingui cèdula d’habitabilitat, el document administratiu que ratifica que un immoble reuneixi les condicions bàsiques per ser habitat.

3. Aconsegueix un pis atractiu

Ja tens els tràmits enllestits. I ara? Només cal atreure possibles inquilins. El teu pis pot ser més ben valorat si està net i en bones condicions de manteniment. Recorda buidar els elements (fotos, roba, records, etc.) que poden personalitzar el teu immoble: a ningú li agrada fer-se la seva llar a la llar d’un altre. I és important també que fixis un preu de lloguer raonable i d’acord amb la situació del mercat. 

4. Deixa’t assessorar

Amb l’ajut de professionals, qüestions com l’elaboració i signatura del contracte, l’elecció d’un inquilí amb ingressos suficients per fer front al lloguer i l’acompliment dels diversos procediments legals i administratius et resultaran molt més fàcils i segurs. La funció d’un agent immobiliari és vetllar pels teus interessos, acompanyar-te durant tot el procés i resoldre qualsevol dubte que et pugui sorgir. 

 

Si vols llogar el teu pis, a Medilloguem t’assessorem en la gestió del lloguer del teu immoble. Som experts en el sector i tenim un bon coneixement del mercat immobiliari i dels serveis complementaris al lloguer d'una propietat. Des de Medilloguem oferim un tracte personalitzat i et proporcionem la tranquil·litat d'estar assessorat durant tot el procés.

 

Legal: Medilloguem és un servei immobiliari integral especialitzat en l’assessorament del lloguer i venda d’immobles, tant per a propietaris com per a llogaters. És prestat per MEDICONSULT COL.LEGIAL SL, NIF B 66165564, domicili social Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona, inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, volum 44046, foli 139, full 445590, inscripció 1a; inscrita al Registre d’Agents Immobiliaris de la Generalitat de Catalunya.

Contacte: Passeig de la Bonanova, 47 - Planta 5; 08017 Barcelona; 93 567 88 19 – medilloguem@med.es